Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η σελίδα 112




Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό κοριτσάκι που του άρεσε πολύ να διαβάζει. Όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν, είχε ένα βιβλίο στο χέρι. Δεν τα διάβαζε όμως μόνο. Τα αγαπούσε τα βιβλία της. Στόλιζαν το δωμάτιό της, την καρδιά της, την ίδια της τη ζωή. 
Μια μέρα ενώ καθόταν στη σκιά μιας μουριάς απόλυτα ευτυχισμένη που διάβαζε για πολλοστή φορά τα Ανεμοδαρμένα Ύψη, μία σελίδα, η 23 νομίζω, ξεκόλλησε από το βιβλίο και άρχισε να στροβιλίζεται γύρω της. Δεν ξέρω τι συνέβη, μα ζήλεψαν και οι άλλες σελίδες και ξεκόλλησαν κι αυτές από τον κορμό του βιβλίου και άρχισαν να χορεύουν ένα τρελό χορό γύρω από το μικρό κοριτσάκι. Εκείνο ξαφνιάστηκε αλλά δεν τρόμαξε. Τις σελίδες αυτού του βιβλίου τις γνώριζε τόσα χρόνια. Ήταν φίλες της! Χαμογέλασε και άρχισε κι εκείνη να χορεύει με τα χέρια ψηλά και το φόρεμά της να ανεμίζει στο ελαφρύ αεράκι. Η σελίδα 18 της έκλεισε το μάτι. "Πάμε μια βόλτα" της είπε και της άπλωσε το χέρι. Το κοριτσάκι άλλο που δεν ήθελε. Έκλεισε τα μάτια και αφέθηκε στα χέρια των φίλων της. Όταν τα άνοιξε μετά από λίγα λεπτά, δεν πίστευε στα μάτια της. Όπου και αν κοιτούσε υπήρχαν παντού βιβλία. Τα αγαπημένα της βιβλία. Αυτά που είχε στο δωμάτιό της. "Πού είμαστε;" ρώτησε. "Στη χώρα των βιβλίων", της απάντησε η σελίδα 54.
Το κοριτσάκι κοιτούσε μαγεμένο. " Υπάρχει τέτοια χώρα;"
"Φυσικά και υπάρχει", της εξήγησε η σελίδα 90. "Για κάθε παιδί που αγαπάει πολύ τα βιβλία υπάρχει μια τέτοια χώρα.Αυτή εδώ είναι η δική σου." 
"Και μπορώ να έρχομαι όποτε θέλω;" ζήτησε να μάθει το κοριτσάκι. 
"Φυσικά."
"Πώς;"
"Θα παίρνεις το αγαπημένο σου βιβλίο στο χέρι, θα το ανοίγεις και μόλις αρχίσεις να διαβάζεις, κάποια από τις σελίδες θα σε παίρνει από το χέρι και θα σε πηγαίνει στη χώρα των βιβλίων."
Το κοριτσάκι ενθουσιάστηκε.
"Θα το κάνω.Είστε οι καλύτεροι μου φίλοι", είπε και έκλεισε τα μάτια της ευτυχισμένη.
Όταν τα άνοιξε ξανά, βρισκόταν πάλι κάτω από τη μουριά με το βιβλίο πάνω στα γόνατά της.
Χαμήλωσε τα μάτια στο βιβλίο. Όλες οι σελίδες ήταν πάλι στη θέση τους.
 "Μήπως ονειρεύτηκα; ", αναρωτήθηκε απογοητευμένα. Τότε είδε πως στο σημείο που ήταν ανοιχτό το βιβλίο, η σελίδα 112 έλειπε. Κοίταξε γύρω της μα δεν την είδε πουθενά. Χαμογέλασε. Πρέπει να πάω να τη φέρω πίσω είπε και άρχισε να διαβάζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου